Apple Martini20 ml De Kuyper Sour Apple

Stukje appel

50 ml Wodka

30 ml appelsap

10 ml suikersiroopDe Apple Martini is een lekker drankje voor het hele jaar. Je kunt de cocktail al helemaal zelf maken. Binnen een korte tijd zal je de cocktail op tafel hebben staan. Het is een populaire cocktail en daarom is het nog leuker om deze zelf te bereiden. De basis van de Apple Martini bestaat uit Wodka met appelsap, aangevuld met allerlei andere ingrediënten.

 

Instructies

Je kunt de Apple Martini cocktail klaarmaken met behulp van een shaker. Het is echter ook mogelijk om dit zonder shaker te doen. Wanneer je de cocktail met de shaker maakt, doe je alle ingrediënten in de shaker en zorg je ervoor dat alles goed geschud wordt. Als je de cocktail zonder shaker maakt, doe je eerst de ijsblokjes in het glas en vervolgens schenk je alle ingrediënten erbij in. Je kunt het geheel garneren met een stukje appel. Vergeet ook niet om er een paar rietjes in te steken om de cocktail helemaal af te maken.

 

Apple Martini tips

De Apple Martini cocktail is een aanrader voor ieder moment in het jaar. Maar er zijn nog meer Martini cocktails die je zelf kunt maken. Kijk daarom eens naar andere recepten en probeer er eens een die je lekker lijkt. Natuurlijk kun je ook wat ingrediënten veranderen, echter kan dit de smaak wel aantasten. Het hoeft niet zo te zijn dat elke verandering even lekker uitpakt. Denk er daarom goed over na welke ingrediënten je weghaalt en welke je toevoegt.