Cuba Libre50 milliliter witte rum

100 milliliter cola

3 ijsblokjes

½ limoenHeb je wel eens een Cuba Libre cocktail gedronken? Het is een heerlijke cocktail die binnen een aantal minuten klaar is gemaakt. Je kunt de cocktail helemaal zelf klaar maken. De basis van de cocktail bestaat uit witte rum en cola, daar is wat limoen aan toegevoegd. Het is een overheerlijke cocktail die de dorst flink zal lessen. De Cuba Libre cocktail is een cocktail die je eens moet hebben geprobeerd. Je zult snel verkocht zijn aan de overheerlijke cocktail.

 

Instructies

Het is belangrijk dat de cola lekker koud is. Zet deze dan ook ruim van te voren in de koelkast. Doe vervolgens de rum, de ijsblokjes en de cola in een longdrink-glas. Zorg ervoor dat de ijsblokjes onderop zitten. Snijd daarna de limoen in een tweetal stukken. Haal er één partje uit en pers deze uit boven een glas. Vervolgens kan het andere partje er helemaal in gedaan worden. Het is zaak om dan het geheel even goed door te roeren. Het is mogelijk om de cocktail op een aantal manieren te garneren.

 

Cuba Libre tips

Het is goed mogelijk om een eigen invulling aan de cocktails te geven. Zo kun je geheel naar eigen inzicht ingrediënten aan de cocktail toevoegen om de cocktail nog lekkerder te maken. Het is ook erg leuk om de cocktail om een mooie wijze te garneren. Daardoor zal de Cuba Libre cocktail nog beter uit de verf komen. Probeer de cocktail eens uit en ervaar hoe verrassend de smaak van de cocktail is.