Mai TaiIJsblokjes

Witte Rum

Munt

Bruine Rum

Suikersiroop

Citroensap

Cointreau

Verse Ananas

AmarettoMai Tai, wie kent deze cocktail niet? Het is een cocktail die overal verkrijgbaar is en erg veel wordt gedronken. Maar het is ook mogelijk om de overheerlijke cocktail zelf te maken. Het kost wat tijd, ongeveer een kwartier, maar het resultaat zal er zeker mogen zijn. Twijfel niet langer en probeer deze lekkere cocktail eens uit!

 

Instructies

Het is best nog wel lastig om een lekkere Mai Tai Cocktail te maken. Je moet er daarom wel even voldoende tijd voor uit trekken om de cocktail klaar te maken, je bent er ongeveer een kwartiertje druk mee. Eerst moet een cocktailshaker gevuld worden met ijsblokjes. Daarna kan er anderhalf glaasje witte rum en drie glaasjes bruine rum aan toe worden gevoegd. Doe er daarna een half glaasje Amaretto bij, ook kan de citroensap, de suikersiroop en de cointreau worden toegevoegd. De shaker kan dicht worden gemaakt en alles kan geshaket worden. Doe vervolgens het geheel in een longdrink-glas. Schenk de cocktail hierin. Er kan dan een schijfje ananas aan de rand worden geprikt en de Mai Tai kan worden gegarneerd met verse munt. Doe er een aantal kapotgeslagen ijsklontjes in om het geheel af te maken.

 

Mai Tai tips

Een cocktail is uiteraard niets zonder versiering. Vergeet daarom niet om de ananas aan de rand te prikken en doe een rietje in de cocktail. Daarnaast kun je nog allerlei andere leuke versieringen kopen om de cocktail op te leuken. Zo is de cocktail niet alleen qua smaak perfect, maar ook qua uiterlijk. De cocktail is op deze manier helemaal afgemaakt en des te meer reden om de cocktail te serveren.