Tequila Sunrise50 milliliter Tequila

15 milliliter grenadine

125 milliliter jus d’orange

3 à 4 ijsblokjes

Schijfje sinaasappel 

Houd je wel van Tequila? Dan is de cocktail Tequila Sunrise echt een aanrader voor je. Het is een heerlijke, pittige cocktail en heeft Tequila als grote bron. Wie wel van een cocktail houdt, doet er goed aan om deze zelf te maken. Het resultaat zal er zeker mogen zijn! De cocktail is binnen enkele minuten bereid en daardoor kun je er snel van genieten.

 

Instructies

De jus d’orange moet goed gekoeld zijn. Zet het daarom in de koelkast zodat het koud wordt. De ijsblokjes, de Tequila en de jus d’orange kun je in de shaker doen. Uiteraard kun je de ijsblokjes ook zelf in het glas doen en overschenken als je geen shaker hebt. Als je er voor kiest om het wel met een shaker te doen, dan kun je het geheel door een zeetje in een longdrinkglas schenken. In het midden van het glas moet vervolgens de scheut grenadine worden gedaan. Dat zal naar de bodem van het glas dalen. Dat zal zorgen voor het beeld van de zonsopkomst. Je mag nu niet meer roeren. Het schijfje sinaasappel kan op de rand van het glas worden gestoken. Serveer de cocktail met twee rietjes.

 

Tequila Sunrise tips

Je kunt je natuurlijk strak houden aan het voorgeschreven recept, maar het kan ook erg lekker zijn om zelf ingrediënten toe te voegen of om wat te vervangen. Dat kan een verrassend effect geven aan de smaak van de cocktail. Uiteraard mag een mooie versiering niet ontbreken bij Tequila Sunrise. Het is een pittige cocktail die best mooi aangekleed mag worden!