White LadyGrenadinesuiker

2 centiliter gin

1 centiliter cointreau

1 centiliter citroensap

1/2 losgeklopt eiwit

IJsblokjesHeb je zin in een overheerlijke cocktail en wil je deze zelf maken? Kies dan voor de White lady. Het is een cocktail dat gin, citroensap en eiwit als voornaamste ingrediënten heeft. Het is een verrassende cocktail die bij een ieder goed zal smaken. Het kan even wennen zijn aan de smaak. Maar wanneer je vaker de cocktail drinkt, zal je niet snel meer anders willen. Het is een cocktail voor de echte fijnproever.

 

Instructies

Wanneer je White lady gaat maken, is het van belang dat het glas koud is. Zet deze dan ongeveer een kwartier in de koelkast. Vervolgens kan het glas met de opening in de grenadinesuiker worden geduwd. Doordat het glas koud is, zal de suiker aan de rand van het glas blijven kleven. Vervolgens kunnen alle ingrediënten in het glas worden gedaan. Het eiwit moet als laatste worden toegevoegd. Het drankje moet flink geschud worden en het eiwit moet tot schuim worden geklopt. Pak er vervolgens een cocktailglas bij en schenk het daarin. Vergeet niet om de zeef te gebruiken. Je kunt de cocktail garneren met een citroentje en doe er een aantal rietjes in.

 

White lady tips

Met de ingrediënten kun je een beetje spelen. Je kunt zelf ingrediënten aan de cocktail toe voegen maar ze ook weglaten. Experimenteren kan geen kwaad, je kunt zelfs een optimale White Lady naar eigen wens kweken. Het kan erg leuk zijn om tot nieuwe inzichten te komen.